Τεχνική Ανάλυση Κρυπτονομισμάτων – 18 Ιουνίου

Εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση όπου αναλύουμε την αγορά των κρυπτονομισμάτων όσον αφορά την διακύμανση των τιμών αλλά και μέσω δραστηριοτήτων εντός των διαφόρων project και blockchain

Τεχνική Ανάλυση Κρυπτονομισμάτων - 18 Ιουνίου

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Γενικότερη εικόνα της αγοράς των κρύπτο

Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά σαφής, ο πληθωρισμός είναι ο υψηλότερος εδώ και πάνω από 40 χρόνια (9,1%), ενώ αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιες ρωγμές στα οικονομικά δεδομένα.
Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ ήταν σαφής στο ότι η τρέχουσα προτεραιότητα της FED είναι να μειώσει τον πληθωρισμό, κάτι το οποίο πραγματοποιούν μέσω επιθετικών αυξήσεων στα επιτόκια.

Ωστόσο, αρχίζουμε να βλέπουμε ότι ορισμένα από τα δεδομένα στην αγορά εργασίας αρχίζουν να επιβραδύνονται ενώ στον αντίποδα, τα στοιχεία που συνθέτουν τον ρυθμό του πληθωρισμού αρχίζουν να επιταχύνονται. Αυτό δείχνει ότι μπορεί να έχουμε πιέσεις για υψηλότερο πληθωρισμό και ότι η FED μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να μειώσει τη ζήτηση.

Επί του παρόντος, οι αγορές βρίσκονται σε σημείο καμπής. Φαίνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι αγορές έχουν στρέψει περισσότερο την προσοχή τους στις πληροφορίες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά στον πληθωρισμό.
Αυτό είναι πιθανώς λάθος και οι αγορές μπορεί να οδηγηθούν πίσω εάν συνεχίσουμε να έχουμε υψηλότερα στάδια στον πληθωρισμό.

Συνοπτικά τα Σημαντικότερα Νέα της αγοράς

  • Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στη χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη παρά στον πληθωρισμό. Αυτό μπορεί να μην έχει καλή συνέχεια.
  • Τα προσωπικά πορτοφόλια φαίνεται να αυξάνονται σηματοδοτώντας μια αγοραστική προσέγγιση μεταξύ τους. Ωστόσο, τα “σημαντικά πορτοφόλια” – οι «Διευθύνσεις με Υπόλοιπο > 1.000 Bitcoin» εξακολοθούν να μην αγοράζουν.
  • Η μέτρηση Hash Ribbon υποδεικνύει ότι το *capitulation των miner μπορεί να τελειώσει τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες. Αυτό είναι συνήθως το τελευταίο στάδιο ενός bear market.
* capitulation είναι όταν οι επενδυτές εγκαταλείπουν τυχόν προηγούμενα κέρδη σε οποιονδήποτε τίτλο ή αγορά πουλώντας τις θέσεις τους σε περιόδους πτώσης. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, αλλά συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια συναλλαγών μεγάλου όγκου και εκτεταμένων μειώσεων για τίτλους. Μια διόρθωση της αγοράς ή ένα bear market συχνά οδηγεί τους επενδυτές σε capitulation ή panic selling. Ο όρος προέρχεται από έναν στρατιωτικό όρο που αναφέρεται στην παράδοση.

Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς των Κρυπτονομισμάτων

Πηγή TradingView

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη  στην αγορά των κρυπτο διότι το Total Market Cap κατάφερε να κατέβει στα $824B πριν οι αγοραστές παρέμβουν και κλείσουν ένα άλλο πράσινο εβδομαδιαίο κερί, κάτι που δεν έχουμε δει να συμβαίνει εδώ και μήνες. 

Ακολούθησε μια ισχυρή άνοδος στις αρχές της εβδομάδας, με το Συνολικό Κεφάλαιο Αγοράς να δοκιμάζει τελικά το ψυχολογικό του επίπεδο του $1T. 

Ωστόσο, το ερώτημα είναι το τι ακολουθεί μετά

Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, θα πρέπει πρώτα να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες δεν έχουν αλλάξει ακόμη και ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Σκεφτείτε την τρέχουσα ανοδική τάση των τιμών ως αυτό που πραγματικά είναι, μία διόρθωση σε εποχή bear market, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Κάποια στιγμή, η αγοραστική πίεση θα τερματιστεί και οι πωλητές θα ανακτήσουν τον έλεγχο για άλλη μια φορά.