Οδηγίες εγκατάστασης κόμβου Flux σε VPS

«Αν δεν βρεις τρόπο να βγάζεις χρήματα ενώ κοιμάσαι, θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις». ― Warren Buffett

εγκατάσταση κόμβου Flux σε VPS

Το παρόν άρθρο είναι ενάς βοηθητικός οδηγός και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή επένδυσης


Καλώς ορίσατε στον Επίσημο Ελληνικό Οδηγό εγκατάστασης FluxNodes.

Ο παρακάτω οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από υπολογιστή, tablet η ακόμα και κινητό.

Πριν κάνετε οτιδήποτε απενεργοποιήστε την λειτουργία “αδράνειας για εξοικονόμηση ενέργειας” της συσκευής που θα χρησιμοποιήσετε για την εγκατάσταση του VPS καθώς θα πρέπει κατά την διαδικασία να λειτουργεί αδιάλειπτα.

Το επίσημο βίντεο εγκατάστασης των Flux Labs βρίσκεται εδώ (Αγγλικά):

Βίντεο εγκατάστασης Flux Labs

Τι είναι οι κόμβοι Flux (FluxNodes);

Οι χειριστές FluxNodes είναι η αποκλειστική πηγή υπολογιστικής ισχύος στο δίκτυο μας, και για αντάλλαγμα λαμβάνουν ανταμοιβές σε $Flux για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την παροχή υπολογιστικής ισχύος, συμπεριλαμβανομένης της ενοικίασης VPS από έναν πάροχο, της ενοικίασης ενός αποκλειστικού εξυπηρετητή (server) για φιλοξενία πολλαπλών FluxNodes ή της αγοράς ενός server και της φιλοξενίας του σε ένα κέντρο δεδομένων ή σε ένα καλά εξοπλισμένο σπίτι/γραφείο.

ενοικίασης VPS για Flux
Ενοικίαση VPS για Flux Nodes

Δομή FluxNodes

Υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα FluxNodes (Cumulus, Nimbus, Stratus), με διαφορετικά ύψη απαιτούμενου (κλειδωμένου) εχέγγυου και διαφορετικές απαιτήσεις υλικού.

Οι τρέχουσες απαιτήσεις φαίνονται στην εικόνα παρακάτω:

επίπεδα FluxNodes
Επίπεδα FluxNodes

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι FluxNodes δεν είναι masternodes όπου οι ανταμοιβές δίδονται με το σύστημα πυραμίδα. Οι χειριστές FluxNodes πληρώνονται απευθείας από το block που παράγουν οι Miners. Οι δε κόμβοι έχουν πολύ μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από έναν απλό masternode και είναι πραγματικά αποκεντρωμένοι σε όλο τον πλανήτη. Η δε χρησιμότητα τους φαίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο όπου νέες εφαρμογές προστίθενται κάθε μέρα: https://home.runonflux.io/apps/globalapps

Υπολογιστική ισχύς του δικτύου στις 30/4/2022 (περίπου 5.000.000 EPS):

ισχύς του δικτύου Flux
Ισχύς του δικτύου Flux την 30/4/2022

H κατανομή κόμβων Flux στον πλανήτη (30/4/2022):

Κατανομή κόμβων Flux την 30/4/2022

Πώς μοιράζονται οι ανταμοιβές block μεταξύ κόμβων/miners:

Ανταμοιβές

Πόσο μπορεί κάποιος να κερδίσει;

Η κερδοφορία εξαρτάται από τον αριθμό των κόμβων και από την τρέχουσα ισοτιμία του Flux με το δολάριο ΗΠΑ. Για να δείτε την τρέχουσα κερδοφορία ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://home.runonflux.io/dashboard/economics

*Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με πολλά masternode projects το εχέγγυο που τοποθετήσατε σας ανήκει. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να το ξεκλειδώσετε διαγράφοντας τον κόμβο σας, και να το πουλήσετε.

“Ο κόμβος Flux κάνει για μένα; Είναι κάτι το οποίο μπορώ εύκολα να υλοποιήσω;”

Η εγκατάσταση FluxNodes, λόγω της τεχνολογικής τους ανωτερότητας, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Θα χρειαστούν κατά την εγκατάσταση κάποιες βασικές γνώσεις (Ubuntu) Linux. Εάν θεωρείτε ότι δε θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στην εγκατάσταση και μετέπειτα συντήρηση τους μπορείτε να κλειδώσετε (προσεχώς) τα $Flux σας στο Zelcore σε κοινόχρηστους κόμβους Titan, η να κάνετε staking στο συνεργαζόμενο με εμάς ανταλλακτήριο coinmetro.

Ο σύνδεσμος για το Flux staking στο Coinmetro είναι αυτός: https://help.coinmetro.com/en/articles/5276010-flux-network-flux-staking

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση θα πρέπει να αγοράσετε $Flux σε κάποιο ανταλλακτήριο. Τα ανταλλακτήρια στα οποία διαπραγματευεται το Flux φαίνονται στον σύνδεσμο: Flux Cryptocurrency

Να σημειωθεί ότι για να λειτουργήσετε κόμβο Flux το εχέγγυο που θα κλειδωθεί στο zelcore πρέπει να είναι το “καθαρόαιμο” $Flux της κυρίως αλυσίδας (Native Chain) και όχι κάποιο Flux (wrapped) token από από παράλληλη αλυσίδα.

Σε περίπτωση που αγοράσατε Flux/BEP20 token από το ανταλλακτήριο της Binance το παρακάτω βίντεο δίνει οδηγίες πως να τα μετατρέψετε σε Flux κυρίως αλυσίδας:

Εάν τώρα δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ ούτε το Zelcore δείτε το παρακάτω βίντεο στα Ελληνικά:

Οδηγός εγκατάστασης κόμβου Flux σε VPS (Virtual Private Server)

Αν δε το έχετε ήδη, κατεβάστε το πορτοφόλι Zelcore από την επίσημη και μόνο) σελίδα:

Zelcore — Buy & Store Crypto, διαθέσιμο για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

πορτοφόλι Zelcore

Μετά την εγκατάσταση και την εκκίνηση της εφαρμογής θα δείτε αυτό το παράθυρο εισόδου:

πορτοφόλι Zelcore

Εάν έχετε λογαριασμό ήδη στην συγκεκριμένη συσκευή απλά επιλέξτε είσοδο με τα διαπιστευτήρια σας. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό από παλιά σε άλλη συσκευή απλά χρησιμοποιήστε ακριβώς τα ίδια διαπιστευτήρια που είχατε και στην άλλη συσκευή και επιλέξτε “add existing account”. Εάν ο λογαριασμός σας είναι καινούργιος επιλέξτε “register new account”.

Πρόσβαση στο Zelcore+

Η ύπαρξη κλειδωμένου εχέγγυου εντός του Zelcore σας δίνει πρόσβαση στην πλήρη έκδοση του πορτοφολιού δωρεάν. Να σημειωθεί ότι το Zelcore+ δεν είναι προαπαιτούμενο για να εγκαταστήσετε κόμβο Flux.

Zelcore+

💡 Αν και δεν απαιτείται για τη ρύθμιση του FluxNode, ωστόσο, είναι καλή πρακτική η ενεργοποίηση του αποκεντρωμένου ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (d2FA) ως ένα επιπλέον βήμα ασφαλείας, που προστίθεται στη διαδικασία σύνδεσης.

Σημείωση: Η ενεργοποίηση του d2Fa απαιτεί να υπάρχει ένα μικρό ποσό 0,0002 Flux στο πορτοφόλι σας προκειμένου να μεταδοθεί στην blockchain η συναλλαγή ενεργοποίησης d2Fa. Το d2Fa pin σας θα οριστεί μετά την επιβεβαίωση της συναλλαγής στην blockchain και θα πρέπει να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά μετά από μερικά λεπτά. Αυτή η συναλλαγή θα γίνει μία φορά.

Κάντε κλικ στις Εφαρμογές > ZelId > d2Fa για να ενεργοποιήσετε τον αποκεντρωμένο έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Απαιτούμενος χρόνος 17 λεπτά

Για να προσθέσετε Flux tokens η άλλα νομίσματα στο πορτοφόλι σας ακολουθήστε τις εικόνες παρακάτω:

 1. Προσθήκη Flux tokens, βήμα 1

  προσθήκη-Flux-tokens

 2. Διαχείριση Κρυπτονομισμάτων

 3. Προσθήκη Νομισμάτων Flux

  Πατήστε στο FLUX που υπάρχει ήδη εξαρχής (δε χρειάζεται να το προσθέσετε όπως τα Flux tokens)

 4. Πατήστε στο receive (λήψη)

  Την διεύθυνση που θα εμφανιστεί κάντε την αντιγραφή-επικόλληση σε ένα έγγραφο κειμένου, θα την χρειαστείτε αργότερα για να στείλετε το εχέγγυο.

 5. Τώρα πατήστε το more (περισσότερα) και θα εμφανιστούν επιπλέον επιλογές.

  Μία από αυτές είναι το FluxNodes. Πατήστε πάνω του. Μπορείτε επίσης να το βρείτε και από το: εφαρμογές > FluxNodes

 6. Μεταφορά του εχέγγυου για την εγκατάσταση του κόμβου

  Εάν έχετε μπερδευτεί με τα παραπάνω βήματα μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες πάνω δεξιά στο “how it works”. Μιας και δεν έχουμε ακόμα εγκατεστημένους FluxNodes και δεν έχουμε στείλει και το απαιτούμενο εχέγγυο όλα είναι κενά.

 7. Τώρα στείλτε στην διεύθυνση που κρατήσατε από πριν (σε μία συναλλαγή):

  – Ακριβώς 1000 Flux για κούμουλους (cumulus)
  – Ακριβώς 12500 Flux για νίμπους (nimbus)
  – Ακριβώς 40000 Flux για στράτους (stratus)

  Μπορείτε για την εγκατάσταση του κόμβου να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα 6 πορτοφόλια. Επίσης μην αγοράζεται από το ανταλλακτήριο το ακριβές ποσό. Πάρτε λίγο παραπάνω γιατί θα υπάρχουν και κάποιες μικρές χρεώσεις μεταφοράς.

 8. “Κατάσταση εκτός σύνδεσης” (Offline)

  Αφού στείλετε το εχέγγυο επιστρέψτε ξανά στο “FluxNodes” αλλά αυτή τη φορά θα δείτε ότι ο κόμβος σας εμφανίζεται αυτόματα σε “κατάσταση εκτός σύνδεσης” (Offline). Επίσης, μπορεί να παρατηρήσετε ένα μικρό παράθυρο ειδοποίησης κάτω δεξιά καθώς και μια επιβεβαίωση.

 9. Διαμόρφωση του FluxNode

  Πατήστε το σύμβολο >

 10. Τώρα έχει αναπτυχθεί το μενού όπως φαίνεται παρακάτω

  Στην συνέχεια πατήστε το “edit”

 11. Απαραίτητα στοιχεία

  Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί παρακάτω συμπληρώστε το όνομα του κόμβου και την IP του VPS, τα υπόλοιπα στοιχεία έχουν προστεθεί αυτόματα.

Σημείωση: Την IP του VPS σαν την δίνει ο πάροχος. Εάν σκοπεύετε να λειτουργήσετε FluxNode μόνοι σας χρησιμοποιώντας υπολογιστή (η άλλη συσκευή ) από το σπίτι/γραφείο σας, συμπληρώστε την WAN IP της γραμμής του ίντερνετ.

Self Hosting σε Υπολογιστή/Server (Για προχωρημένους)

 1. Συνδεθείτε στο router σας και ρυθμίστε τo port forwarding τόσο για το port range TCP/UDP από (16124–16128) όσο και για το port range (30000–39999) για το PC/Server σας.
 2. Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση SSH στον οικιακό FluxNode σας από μια σύνδεση εκτός του δικτύου LAN του σπιτιού σας, πρέπει να ρυθμίσετε port forward και για τη θύρα 22 TCP (προαιρετικό).
 3. Σε ορισμένα router, το port forwarding δεν λειτουργεί σωστά, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο benchmark με κατάσταση κόμβου “disconnected” σας προτείνουμε να αφαιρέσετε τελείως το port forwarding και να βάλετε την local IP του PC/server σας στο DMZ.


Open Port Check Tool: https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Οι ελάχιστες απαιτήσεις υλικού για Self Hosting και για τις τρεις κατηγορίες FluxNodes φαίνονται στο παρακάτω έγγραφο:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qI6poLOieT3TgsAolFicYAyluby91F_BD4mcXblKP_8/edit?usp=sharing

Ο επίσημος οδηγός εγκατάστασης για Self Hosted FluxNodes:

Επιλογή της κατάλληλης υπηρεσίας για την λειτουργία FluxNodes

Οι προτεινόμενοι πάροχοι VPS φαίνονται στο έγγραφο παρακάτω. Η λίστα διαρκώς ανανεώνεται και για τις τρεις κατηγορίες κόμβων. Θα σας προτείναμε να μην χρησιμοποιείται παρόχους εκτός της λίστας γιατί θα είναι αδοκίμαστοι και μπορεί να μην περνάνε επιτυχώς τα benchmarks.

FluxNodesRentingOptions — Υπολογιστικά φύλλα Google

*Κατά την αγορά του VPS επιλέξτε το λειτουργικό Ubuntu 20.04 LTS.

Επιλογή SSH client

Υπάρχουν SSH client εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες. Τα Linux και το MacOS τον έχουν προ-εγκατεστημένο, τα android/ios τους έχουν στο playstore/appstore. Εν προκειμένου θα εγκαταστήσουμε την εφαρμογή putty για windows.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του putty ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/latest.html

Στο “1” βάζουμε την διεύθυνση ΙΡ του VPS που λάβαμε από τον πάροχο μας.
Στο “2” (προαιρετικό) βάζουμε ένα όνομα για την συγκεκριμένη σύνδεση και πατάμε το “3” Save για να την αποθηκεύσουμε.
Πατάμε το “4” Open για να ξεκινήσουμε την SSH συνεδρία.

Κάνουμε login σαν root και δίνουμε το root password του VPS που λάβαμε από τον πάροχο μας .

*Στα linux το password είναι αόρατο οπότε απλά κάνουμε αντιγραφή του κωδικού από το έγγραφο μας και δεξί κλικ για να επικολληθεί στο terminal και μετά enter. Η απλά το πληκτρολογούμε χωρίς να φαίνεται τίποτα και μετά πατάμε enter.

Benchmark του VPS/PC/Server (προαιρετικό/για προχωρημένους).

Μπορείτε να δοκιμάσετε την απόδοση του VPS σας τρέχοντας τα παρακάτω δωρεάν εργαλεία Linux:

 • Το sysbench (μετράει ταχύτητα επεξεργαστή/μνήμης ram κλπ)

curl -s https://packagecloud.io/install/repositories/akopytov/sysbench/script.deb.sh | sudo bash ----- apt install sysbench

sysbench

 • To DD (Μετράει την ταχύτητα SSD/NVME)
 • Command: dd if=/dev/zero of=sb-io-test bs=64k count=16k conv=fdatasync; rm -rf sb-io-test
 • Check: Drive speed

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για κάθε κατηγορία FluxNode φαίνονται στην εικόνα παρακάτω:

Απαιτήσεις για κάθε κατηγορία FluxNode

Το διάσημο script του Kamil (X4)

script του Kamil

Μακράν ο πιο εύκολος τρόπος για να εγκαταστήσετε έναν FluxNode, δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή Kamil(X4) και άλλους.

Αυτό το κείμενο πολλαπλών επιλογών είναι αρκετά εύκολο ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα εφόσον ακολουθεί τα σωστά βήματα.

1ο βήμα: εγκατάσταση του Docker.

Ξεκινάμε εκτελώντας (αντιγραφή το παρακάτω script και απλά δεξί κλικ στο putty για να επικολληθεί και μετά πατάμε enter):

bash -i <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/RunOnFlux/fluxnode-multitool/master/multitoolbox.sh)

εγκατάσταση του Docker

Πληκτρολογούμε το 1 και πατάμε Enter για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Docker…

Πριν την έναρξη εγκατάστασης του docker θα σας ζητήσει το username του κόμβου σας. Δώστε ακριβώς το ίδιο όνομα που είχατε δώσει κατά την δημιουργία του κόμβου στο Zelcore και πατήστε Enter.

Μετά από μερικά λεπτά η εγκατάσταση ολοκληρώνετε. Μόλις σας προτείνει το “switch to user account” επιλέξτε (Υ) και πατήστε Enter.

Θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε ένα νέο κωδικό πρόσβασης για το όνομα του κόμβου σας. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ένα νέο κωδικό για επιπλέον ασφάλεια η ξανά τον κωδικό root που σας έδωσε ο πάροχος για ευκολία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν δίνουμε στον FluxNode το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που έχουμε στο βάλει Zelcore!

2ο βήμα: Εγκατάσταση του FluxNode

Ξεκινάμε εκτελώντας:

bash -i <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/RunOnFlux/fluxnode-multitool/master/multitoolbox.sh)

Eπιλογή 2: Install FluxNode. Πληκτρολογούμε 2 και πατάμε Enter.

Θα σας ζητήθει ο κωδικός πρόσβασης που δημιουργήσατε προηγουμένως. Τον πληκτρολογείτε και πατάτε Enter για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Διαμόρφωση του FluxNode

Χωρίς να κλείσουμε το putty πηγαίνουμε ξανά στο Zelcore -> εφαρμογές -> FluxNodes. Ξαναπατάμε το > για να αναπτυχθεί το μενού όπως δείξαμε πριν.

Πλέον φαίνεται και ο αριθμός επιβεβαιώσεων (Confirmations) της συναλλαγής (χρειαζόμαστε 100 τουλάχιστον για να ξεκινήσει ο κόμβος). Πατάμε το Edit.

Σημειώστε σε ένα έγγραφο κειμένου το Identity Key το Collateral TX id και το Output Index καθώς θα τα χρειαστούμε στην συνέχεια…

Βάλτε τις παραπάνω πληροφορίες στα παράθυρα διαλόγου όταν σας ζητηθεί, όπως φαίνεται παρακάτω:

flux Identity Key

Tο FluxNode identity key που κρατήσαμε προηγουμένως αντίγραφο. Αντιγραφή από το έγγραφο -> δεξί κλικ και Enter.

FluxNode identity key

Tο FluxNode collateral TX ID που κρατήσαμε προηγουμένως αντίγραφο. Αντιγραφή από το έγγραφο -> δεξί κλικ και Enter.

FluxNode collateral TX ID

Συμπληρώνουμε το Output Index που σημειώσαμε πριν (0 ή 1) και πατάμε Enter.

Εγκατάσταση του αρχείου Bootstrap
Εγκατάσταση του αρχείου Bootstrap

Διαλέγουμε την επιλογή 1 και πατάμε Enter.

λήψη του bootstrap στο VPS

Ξεκινά η λήψη του bootstrap στο VPS. Συνήθως απαιτεί 10–15 λεπτά για να ολοκληρωθεί…

Θα σας ζητηθεί η ZEL ID σας

ZEL ID

Για να την βρείτε πηγαίνετε στο Zelcore ->Εφαρμογές -> ΖEL ID. Πατήστε αριστερό κλικ για αντιγραφή -> δεξί κλικ στο παράθυρο διαλόγου και Enter.

Συγχρονισμός της blockchain του Flux…

Συγχρονισμός της blockchain του Flux

Αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει και έως 60 λεπτά για να ολοκληρωθεί οπότε παρακαλούμε να δείξετε υπομονή.

Εγκατάσταση ειδοποιήσεων FluxNode σε discord η Telegram (προαιρετικό/για προχωρημένους).
Τελικό στάδιο, δοκιμή επιδόσεων του VPS σας.

Εάν το benchmark είναι επιτυχές το τελικό αποτέλεσμα θα αντικατοπτρίζει το κόμβο που έχετε. Αν έχετε εγκαταστήσει πχ stratus πρέπει να γράφει stratus.

Αν σας βγάζει μικρότερη κατηγορία κόμβου από αυτή που έχετε (πχ Nimbus) σημαίνει ότι οι επιδόσεις σας δεν είναι κατάλληλες για την κατηγορία που επιλέξατε και το benchmark θεωρείτε αποτυχημένο.

Εάν δεν έχετε περάσει το benchmark επιτυχώς θα σας εμφανίσει status: “Failed “ και θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία ξανά. Για να επαναλάβετε το benchamark χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή:

Restart Benchmarks: fluxbench-cli restartnodebenchmarks

Τελικό checklist (γίνεται αυτόματα).

Το πρόγραμμα εγκατάστασης κάνει τελική επιβεβαίωση των στοιχείων που έχετε δώσει.

✅ Verify the IP address

✅Verify the private key/Output TX ID/Output Index

✅ Confirm 100 Block confirmations

✅ Verify the transparent address

✅ Benchmarks Pass/Fail

Ολοκλήρωση εγκατάστασης

Συγχαρητήρια, αν βλέπετε την παραπάνω εικόνα σημαίνει ότι ολοκληρώσατε επιτυχώς την εγκατάσταση του κόμβου σας!

3ο Βήμα: Έναρξη του FluxNode

Επιβεβαιώστε ότι έχετε τουλάχιστον 100 confirmations πριν εκκινήσετε τον FluxNode.

Πατήστε Start.

Start FluxNode

Ένα νέο παράθυρο ανοίγει πατήστε Start FluxNode.

To νέο παράθυρο που ανοίγει γράφει Status STARTING (ξεκινάει). Αυτό ήταν δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο πατήστε Close.

Mετά από μερικά λεπτά έως και ώρες θα αλλάξει σε Status CONFIRMED (επιβεβαιωμένο).

Bonus: Παρακολούθηση του FluxNode μέσω browser

Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση του κόμβου σας από οποιαδήποτε συσκευή (ακόμα και smart phone) βάζοντας στο address bar του browser την ΙΡ του VPS σας ακολουθούμενο από την θύρα :16126.

Για παράδειγμα (τυχαίο): 202.88.233.31:16126

Επιπρόσθετα εάν κάνετε login μέσω της ZEL ID σας υπογράφοντας ένα μήνυμα στο Zelcore μπορείτε να ψηφίζετε και στα κατά καιρούς xDAO, να έχετε πρόσβαση σε προσωπικό αποθηκευτικό χώρο 5GB (Flux Share), να ενημερώνετε του κόμβους σας χειροκίνητα κ.α.

Διαγραφή του FluxNode και αποδέσμευση του εχέγγυου (προαιρετικό)

Εάν ποτέ θελήσετε να διαγράψετε τον κόμβο σας και να αποδεσμεύσετε το κλειδωμένο εχέγγυο ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

Πηγαίνουμε στον FluxNode πατάμε το γνωστό > για να αναπτυχθεί το παράθυρο.

Επιλέξτε το Delete.

Στο νέο παράθυρο διαλόγου επιλέξτε Yes, delete FluxNode. To εχέγγυο μαζί με τις όποιες ανταμοιβές δικαιούστε είναι δικό σας.

Αντίγραφα ασφαλείας των ιδιωτικών κλειδιών σας.

Υπάρχει ισχυρή σύσταση πάντα να κρατάτε αντίγραφα των ιδιωτικών κλειδιών WIF όλων των διευθύνσεων στις οποίες έχετε κεφάλαια. Εάν δεν γνωρίζετε πώς γίνεται η διαδικασία παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης του Zelcore στα Ελληνικά που σας παρουσιάσαμε στην αρχή του οδηγού.